fredag 24. desember 2010

Nå er det jul igjen!

Det nærmer seg.... De siste oppussingsprosjektene er avsluttet og ferdig! (Er det sant? Er vi ferdige???), Huset er vasket, gavene er pakket inn, vin er kommet i glasset og det er lenge til neste jobbdag... Livet føles ganske så bra akkurat nå! Har akkurat hengt opp julestrømpen ved sengen til Tristan og jeg må innrømme at jeg synes det er blodig urettferdig at jeg ikke får julestrømpe i morgen. Julen var definitivt mye bedre som barn. Kalender fikk jeg, julestrømpe og 2 uker skoleferie med oppvartning av mamma. Nå er det plutselig jeg som skal være den mammaen jeg hadde som barn.



Vi var i julebesøk hos Tante Anne i går. Det er et årlig julebesøk der hele den vide familien samles for å treffes i hvertfall EN gang i året ( Det blir ikke flere ganger heller ). Her spises julegrøt og det er hver eneste gang kamp om hvem som finner mandelen og vinner den store premien. 12 voksne mennesker som stapper i seg grøt i vill fart for å få i seg mest mulig grøt på raskest tid og dermed kunne forsyne seg av den enorme grøtgryten på nytt så man øker sannsynligheten for at mandelen blir din. Jeg hater å tape! Virkelig! Jeg blir rett og slett grisesur når jeg ikke vinner! Og jeg er en minst like dårlig vinner. Jeg har en liten seiersdans mens eg synger av hele mitt hjerte: Winner (og peker på meg selv), Looser (og peker på alle de andre). Jada jeg er teit! Veldig mange som ikke vil spille spill med meg, men har ikke tenkt å forandre meg så det ingen vits i å kommentere det! ;)
I år hadde jeg fortalt Tristan før vi gikk i besøket at det var viktig å finne nøtten i grøten, ikke spise den, ta den ut av munnen og gi beskjed, da vanker det stoooor premie. Så satt vi der med hver sin skål og heiv i oss grøt som sinnsyke, og plutselig hadde jeg mandelen i munnen!? Jeg kjente den lykkefølelsen av å vite at JEG var vinneren strømme gjennom meg,  jeg planlagte den motbydelige seiersdansen jeg skulle danse og begynte å tenke på hvor mye jeg skulle gni det inn at det var JEG som hadde fått den. I win, you LOOSE! Så snudde jeg meg og så rett inn i min sønns øyne, og den stygge sannheten slo meg i magen. Nå er hele livet forandret. Det er min tur å stikke mandelen ned i grøten til min sønn og la han føle stoltheten av en seier. Neeeei! Jeg la motvillig mandelen ned i grøten med en unnskyldning om at jeg ville smake hans grøt, og hvisket i øret hans at: der er nøtten! All den ære og hyllest han fikk. Tenk at han fikk nøtten på sin første julegrøt-samling med familien. NEI det gjorde han ikke! Jeg fikk nøtten! JEG JEG JEG!
Men ja, det varmet virkelig et mammahjerte å se så stolt og glad han ble over å vinne premien, så fra nå av blir det nok ikke flere mandler på meg.... Usj

Nå er det snart sengen før julaften skal feires hos mine kjære foreldre. Krysser fingrene for at det går smertefritt gjennom en hel kveld, og at Tristan sine tusen gaver ikke tar hele kvelden å pakke opp. (Rimelig misunnelig på alle gavene også!). 1 juledag skal feires hos svigermor og på søndag blir det kalkunmiddag hos bestemor.

Som sagt hadde vi noen prosjekter å gjøre ferdige før jul. Vi har pusset opp et stygt og gammelt vitrineskap og jeg har kjøpt meg ett fantastisk veggmotiv fra www.trendykunst.no som jeg har hengt opp på veggen i spisestuen. Legger ved noen bilder så kan dere bedømme selv. Jeg er i hvertfall utrolig fornøyd!




Ønsker alle en god jul!


Glemte å si at meg og min mann har kjøpt felles julegave til oss selv i år. Den er kommet i hus og jeg elsker den. Vi har kjøpt et Geneva anlegg i hvit høyglans. Lyden er veldig bra og det er vakkert! Prisen syns jeg var alt for høy (jeg kunne vært fornøyd med et til 400kr på clas ohlson), men min mann ønsket seg noe med god lyd så da ble det dette anlegget.
Legger ved et bilde så kan dere se.

fredag 17. desember 2010

Julen er kommet i hus!

Julen nærmer seg med stormskritt og jeg henger etter med det meste. Desember har vært travel med eksamen (holder på å ta opp igjen fag fra videregående, så jeg kommer inn på sykepleien til høsten) og mye jobb, men nå ser det endelig ut som jeg begynner komme i rute. Jeg elsker julen!! Jeg tror den barnekjærligheten for julen sitter dypt i meg, for jeg elsker alt som har med julen å gjøre og gleden over julen blir ikke akkurat mindre med årene.. ;) Vanligvis er pynt og juletre oppe allerede 1 desember, så dette året er jeg seint ute! Det er skjedd noen forandringer når det gjelder julefarger dette året. Før var alt rødt og atter rødt, men jeg har egentlig aldri vært så glad i den røde fargen, så når hver nyttårsaften er over, blir all julepynt revet ned og pakket bort pga jeg ikke orker mer rødt. I tillegg er jeg inne i en hvit periode. Vi har pusset opp huset det siste året, og hver eneste ting beveger seg sakte men sikkert fra mørkt/svart til hvitt. Det gjelder gulv, vegger, møbler og tak. Så i år blir julen hvit hos oss! Juletreet kom opp idag. Vi kan ikke ha ekte tre pga vi har en hund som rett og slett ikke greier la vanlige juletrær være i fred. Jeg har dusjet treet med litt snøspray og pyntet det i hvitt og sølv. Bildene ble ikke så veldig bra (ser om jeg får tatt noen bedre imorgen), men jeg er veldig fornøyd med resultatet. Det ble vakkert!

Jeg er til og med nesten (har 2 igjen) ferdig med alle julegavene OG pakket de inn, og diverse små hvite nisser og litt annen julepynt har kommet opp.  Jeg har bakt julekaker (5 sorter!) og julekonfekt som jeg har tenkt og gi i julegave til mine og min manns besteforeldre. De har jo absolutt alt, så de siste årene har jeg laget kurver med godsaker som er spiselig oppi. Dette året inneholder kurvene: Rødvinspølse, hjemmelagede kaker og sjokolade, rødvin, diverse oster, sild og litt annet godt pålegg. Blir alltid godt mottatt disse kurvene!

Jeg har en liten innrømmelse å komme med: Jeg greier ikke la gaver være i fred! Jeg er blitt en mester i å åpne pakkene og pakke de inn igjen uten at noen merker det. Jeg vet ikke hvorfor, vet jeg ødelegger overraskelsen på selve julaften, men jeg greier ikke styre meg! Jeg MÅ vite hva som er inni. Jeg forteller familien hvert år: Jeg gjør jo ikke det lengre! Hehe... Men jo, det gjør jeg! Kanskje ikke alle pakkene, men et par utvalgte blir klemt på, pakket opp og undersøkt. ;)





Håper alle får like mye glede av julen i år som meg!

tirsdag 14. desember 2010

første gang....

Ja så ble det visst blogg på meg og! Har vært å sett litt på alle disse flotte bloggene som finnes, og lekt litt med tanken om å starte min egen.. Om jeg kommer til å skrive regelmessige innlegg eller i det hele tatt ha noe fornuftig å skrive om vil vel tiden vise... ;)
Min hovedinteresse er definitivt min sønn og alle de utfordringer og gleder med å være mamma. Tristan nærmer seg 2 1/2 år nå. Denne tiden er utrolig! Han begynner å bli så selvstendig og stor at jeg er ikke sikker på at jeg greier følge med i svingene lenger.. Hvor er den lille babyen min blitt av? Tiden flyr avsted og hver dag kommer med nye opplevelser og nye uforglemmelige øyeblikk. Hvem hadde trodd det skulle bli så fantastisk å bli mamma?!



I tillegg holder vi på å pusse opp vårt første hus og vi bytter ut/ pusser opp alle møblene, så bloggen kommer nok til å inneholde endel lure tips jeg har lært meg på veien...

Tenker jeg tar en dag av gangen og ser hvor denne bloggen fører meg.... ;)