tirsdag 22. februar 2011

Puteprosjekt....

Fy søren så dyrt det er med puter... Faktisk latterlig dyrt.. Har siklet etter noen puter på living, men nekter betale 395 kr pr stk for noen tøystykker med bomull inni.. En dag jeg var der inne så jeg de hadde tilbud på spisebrikker i samme mønster som putene jeg ville ha. 20 kr spisebrikken! Jeg sto der og irriterte meg over at det er omtrendt samme mengde stoff i en spisebrikke og i en pute da jeg plutselig kom på det jeg selv synes er en genial idè! Spisebrikken hadde dobbelt lag stoff, så jeg kjøpte 4 stk, spratt de opp på ene siden, stappet gammel putebomull inni og sydde igjen for hånd. Jeg kan absolutt ikke sy men selv jeg klarer stikke en nål frem og tilbake gjennom noe stoff.. (selv om syresultatet nok er grusomt, så er det på baksiden!)

Dere kan se selv...






Det ferdige resultatet:

mandag 7. februar 2011

Nye gamle stoler....

Har holdt på med et lite prosjekt i helgen. Pusset opp noen stygge gamle spisestoler som jeg hadde stående i boden. De har fått nytt trekk og noen strøk med maling.

Syns de ble betraktelig bedre ikke sant?


                                                                               Før:




                                                                             Etter:



Puerto Mogan

17 januar ble min kjære mamma 60 år og i den forbindelse spanderte hun hele familien en uke til syden. Turen var rett og slett utrolig deilig! Jeg er så lei snø, slaps, glatte veier, is og kulde at det snart klikker for meg. Hvor er den vanlige varme regnfulle vinteren vi her i Bergen pleier å ha? Tar heller regn hver eneste dag enn dette ustabile såkalte vinterværet vi har fått nå. Derfor ble denne turen ett etterlengtet avbrekk fra kulde og snø.
Vi hadde skyfri himmel og ca 25 grader hver dag, Tiden ble brukt i bassenget med Tristan på dagen, soling, avslapping og god mat og drikke.
Tristan var helt besatt av bassenget og vi måtte tvinge han opp av og til for å få farge på leppene igjen. De første dagene var han litt skeptisk til vannet og bare satt på grunnen og plasket, men etter hvert kastet han seg ut fra kanten og svømte på dypet med badering.

                                                                    
                                                                    Veldig gøy!!!


Meg og min søster spanderte middag på mamma og pappa på selve 60 års dagen. Vi hadde booket bord på restauranten Que Tal allerede før vi reiste og gledet oss stort til kvelden. Meg og min mann har vært å spist her før og det er en opplevelse for munnen som er vanskelig å beskrive. Vi bestilte 7 retters middag med vin (som egentlig tilsvarer 15 retter, for de fleste rettene kommer i 3 variasjoner). 3 ganger kamskjell tilberedt på forkjellige måter, 3 ganger hummer, gåselever, and, ost, biff, fisk og sjokolade sjokolade sjokolade. Nam nam nam! Både mat og vin var perfekt! Rettene ble servert på en fantastisk måte, stemningen var god og regningen høy.


                                              


                                   Hummer, hummer champange og hummer ekspresso


                                                 Kamskjell med blekk av blekksprut

Tristan og Morten hadde sine daglige lekerunder der de prøvde ut de diverse aktivitetene på hotellet. Bordtennis ble visst en favoritt.







Søstrene Houge som febrilsk leter etter en lighter. Vi hadde 4 når vi gikk til ut og ingen når vi gikk hjem. Hvor blir de av??



Turen var rett og slett god for både kropp og sjel, og vi kan nesten ikke vente til vi skal ned igjen i april. Denne gangen blir det til Bahia Feliz og det blir hele to uker i varmen.

                                                                             Morten

                                                                           Tristan

                                                                             Mine!



 See ya!

Nyttårsaften.. Lovlig sein..

Nyttårsaften var en stor suksess for både liten og stor. Dette var andre gang Tristan gikk nyttårsbukk, men denne gangen forsto han hvordan det fungerte. Når han forsto at han fikk snop etter han hadde sunget, sang han bæ bæ lille lam av full hals ved hvert eneste hus. Simone, Kjæresten til Tristan, var også med å gå nyttårsbukk, men hun var litt mer sjenert når det kom til syngingen, så Tristan sang mer eller mindre solo for hele nabolaget. Han endte opp med en full bærepose med snop og kom hjem i fullstendig ekstase!







Etter vi hadde gått nyttårsbukk reiste Tristan til sin snille farmor så vi hadde barnevakt på kvelden. Vi hadde invitert gode venner til pinnekjøtt og fest!
Bildene som ble tatt egner seg desverre ikke på trykk, men kvelden var ganske så gøy! ;)