torsdag 31. mars 2011

Loppefunn

Denne stolen fant jeg på fretex og betalte hele 50kr for den!? Etter noen strøk med maling og nytt trekk ble den utrolig fin syns jeg. Jeg bare elsker denne stolen! Den er blitt plassert utenfor soverommene i 3 etg og fått noen bokstav-venner i samme forkledning ved siden av seg. Kjenner jeg blir litt glad hver eneste gang jeg går forbi den, og kan ikke fortså de som gav denne vakre stolen fra seg.
Jeg har forresten meldt meg på et kurs i møbeltrekking som jeg gleder meg til. Jeg har en gammel vakker Rokokko sofa som jeg gjerne vil trekke om og jeg har veldig lyst å bli bedre til å pusse opp gamle skatter.












2 dager igjen til Gran Canaria! Kan nesten ikke vente. Var å kjøpte litt nye klær til Tristan igår og han bare elsker å få nye klær, og når han hørte det var "sydenklær" var han i ekstase! ;)







Ha en flott strålende dag alle sammen!


Klem fra Elizabeth

tirsdag 29. mars 2011

Solskinn er så herlig!

Idag har faktisk solen tittet frem på Valle. Kjenner vårfølelsen begynner krible i meg og jeg kan nesten ikke vente til sol og varme. Nå er det ikke lenge til jeg får oppleve det, for på lørdag reiser vi til Bahia Feliz i Gran Canaria i hele 2 uker! Det blir så deilig! To uker med sol, varme, late dagen , god mat og kropper som skal bli brune og fine. ;)
Riktignok er dette ikke helt ferie, for dette er faktisk en jobbtur. Både meg og min mann jobber i privat hjemmesykepleie for en dame som har Celebral Parece, så det er henne vi skal reise med. Hun vi jobber for er kjempe grei, veldig lett å jobbe for og jobbturer med henne er akkurat som ferie. Hun klarer det meste selv, men må ha hjelp til diverse ting gjennom dagen. OG Tristan får være med! Ja bedre jobb enn dette tror jeg ikke finnes! Vi pleier reise på utenlandsturer ca 3 ganger for året, så jobben kommer definitivt med frynsegoder.

Legger ved før og etter bilder av den ene Rokokkostolen. Har gjort ferdig en, har to igjen. (Har visst en skitten linse på kamera, så ser jeg får 3 flekker på hvert eneste bilde. Se om jeg husker vaske den før neste gang)

                                                                                                         Før:


Etter:




Håper alle får en strålende ettermiddag! Jeg skal ut å nyte solen med familien, før jeg må løpe på jobb.

Klem fra Elizabeth

fredag 25. mars 2011

Nytt spisebord og spisestoler

er kommet på plass! Endelig! Har de siste dagene pusset opp og trukket om 6 spisestoler, og resultatet ble kjempe fint syns jeg. Det er 4 vanlige stoler og 2 konge/dronning stoler med armlener. Jeg bare elsker disse stolene! Stolene var faktisk ganske greie å male og enda lettere var det å trekke de om. Bordet har jeg hatt en liten stund og har vært veldig fornøyd med, men nå er jeg litt usikker på om jeg skal beholde dette bordet eller pusse opp og beholde det bordet som egentlig følger med stolene. Dette bordet er litt høyere enn vanlige spisebord så vi blir sittende ganske lavt, og bordet som hører til stolene er nydelig!
Bordet jeg har nå er laget av nedre del av et gammelt eikebord, toppen er en gammel skipsdør, og glassplaten er bestilt fra Danmark for å passe døren. Syns bordet er skikkelig sjarmerende og kult!


Vi holder som sagt på å trekke om 6 andre stoler, men det prosjektet er ikke ferdig ennå. Jeg er ferdig med malingen, men det gjenstår en tidskrevende omtrekking.

Her er ihvertfall bilder av de "nye" stolene og det "nye" bordet:











Har nå vært 5 døgn uten røyk, og det går ganske så greit. Bedre luktesans er riiiiiimelig irriterende til tider, og kan få noen anfall av sinnsyk røykesug som jeg ikke trodde var mulig å få. MEN å ikke klare å slutte er IKKE et alternativ. Eg klarer det jeg vil! Har faktisk belønnet meg selv med et glass rødvin hver kveld jeg ikke har røykt. Er nok noen som sikkert ikke syns det er så lurt, men jeg hører på fastlegen min som sier et glass rødvin hver dag er godt for helsen! Sånn E det bare! ;)


Håper alle får en strålende helg! 
Klem fra Elizabeth


PS: Tusen takk for alle kommentarer og jeg er veldig glad for nye følgere på bloggen min!


torsdag 24. mars 2011

Røykeslutt og oppussing

går egentlig fint sammen! Er på 3 døgnet uten røyk nå og det går egentlig overraskende bra. Det største problemet er at alt lukter vondt!!? Jeg har tydeligvis bedøvd luktesansene mine i lang tid, for ikke visste jeg hvordan denne verden lukter. Hundemat-avdelingen i matvarebutikkene lukter faktisk grusomt, og det har jeg aldri luktet før (jeg har hund!). Huset mitt lukter absolutt ikke så godt som jeg trodde, for ikke snakke om meg selv.. Og på jobben?.... Uff der kommer alle de vonde luktene virkelig til sin rett.. (Jobber i privat hjemmesykepleie for de som ikke vet det) Enten må dette bedre seg, eller så må jeg svi av luktenervene mine. Jeg har alltid hatt god luktesans, men dette er faktisk tortur! Jeg luktet til og med at min mann hadde sneket seg til å spist en hot-dog på besinstasjonen 4 timer før jeg kom hjem. Han sa ingenting. Jeg luktet det!


Det positive er at jeg har vannvittig med overskudd og tid til overs, så nå setter jeg i gang med masse prosjekter som har ventet en stund.. 6 spisestoler som kommer til å bli fantastiske, 6 andre stoler og en skjenk skal pusses ned, males og trekkes om. 

Her er ihvertfall før bildene. Nå har det meste fått seg både ett og to strøk maling.


                                            I bakgrunnen ser du spisestolene som holder på få ny farge.
                                            I morgen får de nytt trekk!







Da er det snart sengen på meg. Utslitt etter lang dag på jobb, lek og kos med Tristan og litt for mye maling.

Håper alle får en strålende natt!

Klem fra Elizabeth

mandag 21. mars 2011

Røykeslutt

Dag 1 nærmer seg endelig over. Det er nå over 24 timer siden jeg tok min siste røyk og for å være helt ærlig så har dette vært en drittdag! Jeg bestemte meg på lørdag for at nå får det være nok av dette tullet og søndag ble min siste røyk tatt. Jeg slutter tvert av. Ingen piller, plaster, tyggis eller noe annet som liksom skal gjøre det så mye lettere. Idag har jeg hatt perioder med svartsinne som jeg aldri har hatt før. Heldigvis har jeg hatt en lang dag på jobb og har ikke vært i nærheten av så mange mennesker. Stakkars mannen min har tatt imot mye dritt idag. Hver eneste telefonsamtale har endt med at jeg i raseri har slengt på røret. På slutten ble det litt bedre sånn at jeg faktisk greide gi beskjed om at nå må vi legge på for jeg er FORBANNA!

Regner med det blir bedre om noen dager, ellers blir jeg singel til slutt..... ;)



Merker faktisk stor forskjell på pusten allerede etter kun 1 dag. Jeg har astma og burde i grunnen aldri ha røykt. Nå begynte lungene mine å bli rimelig dårlige og lungekapasiteten var redusert betraktelig. Så dum kan jeg rett og slett ikke leve med at jeg er, så da ble det røykeslutt!

Ønsker alle en strålende natt!

Klem fra Elizabeth

Vis meg dine bokstaver...

Slenger meg på NIB's utfordring om å vise våre bokstaver, hva de betyr og hvordan de blir brukt i hjemmet. Jeg har endel bokstaver og veggord rundt omkring i huset. Noen betyr mye, noen betyr absolutt ingenting. Her er mitt lille bidrag:


                                              







                                                Dette ordtaket fant jeg i en engelsk ordtakbok,
                                                oversatte til norsk og så ble det skrevet inn
                                                i gifteringene våre. I min står det: for jeg fant
                                                kjærligheten, og i min mann sin står det: og
                                                kjærligheten var deg!
                                                Ordtaket pynter også veggen over sengen vår!



                                                    Dette står på veggen i trappeoppgangen fra
                                                                       gang til stue.



                                                Dette står på veggen på soverommet til Tristan.


søndag 20. mars 2011

Hobbykveld

Fredag var jeg på fest og feiret min kjære venninne Christine som ble 30 år! Klok av skade etter de siste festene jeg har vært på bestemte jeg meg for å drikke minst mulig alkohol og gikk til innkjøp av kun 6 øl. De siste gangene jeg har vært på fest har hele helgen pluss mandagen blitt fullstendig ødelagt av bakrus. Kroppen min begynner å bli gammel og sliten og tåler absolutt ikke det samme som før. Jeg hadde til og med 2 øl til overs når jeg gikk hjem kl 0130!? Rimelig fornøyd med meg selv våknet jeg til fantastisk solskinn lørdagen og en kropp som takket meg for min forsiktighet dagen før! ;) Dagen ble tilbringt ute i solen med mann og sønn, og siden jeg var i toppform på kvelden også ble det en liten spontan hobbykveld med nabofruen Veronica. Her er resultatet:


                                              Hjemmelaget olivensåpe pakket inn i søte gavepakker:





                                          Tapeserte noen bokstaver i samme stoff som jeg har trukket
                                          om en vakker gammel Biedermeier stol i. Skal stå på en
                                          bildelist over stolen og et lite bord jeg nettopp har pusset opp.
                                                         (Bilde av stol og bordet kommer)

                                                
                                             Lite B&B fuglehus. I etterpå klokskap skulle jeg ønske jeg
                                           kjøpte det ferdige flotte fulgehuset på Kremmerhuset istedenfor.
                                                       (og det kjøper jeg nok imorgen)



                                
                                          Lagde t-shirts til hele familien med sjablong og maling. Tristan
                                           ble veldig fornøyd med sin ihvertfall. Og nei, her i huset blir
                                           ingenting strøket! Fy så krøllete. Var rett før jeg ikke la ut
                                           dette bildet..... Hehe

                                              


Idag er det søndag og vi har brukt dagen på å få skrudd opp nytt blandebatteri til dusjen og jeg har til og med (endelig!) fått ny lampe i stuen. Nå er det snart kaffe og kaker hos mine kjære foreldre, men først en liten kjapp tur på plantasjen. Jeg må ha nye vårløker, for de som var på bildet i sist innlegg, har spiret, blomstret og gått i graven på 2 dager. 2 dager?? Hvordan er det mulig!?

Håper alle får en strålende søndag!

Klem fra Elizabeth

onsdag 16. mars 2011

Min første AWARD!!

Idag har jeg vært så utrolig heldig å fått min første AWARD. Den ble gitt meg fra søte Miriam fra Miriams Paradis. Tusen takk, det ble jeg veldig glad for!! Har du ikke vært innom bloggen hennes anbefaler jeg deg å ta en tur. Hun har en flott blogg som jeg er innom hver dag!


Jeg vil gi denne Awarden videre til 5 blogger som jeg liker utrolig godt og som fortjener litt oppmerksomhet. Disse bloggene er er til stor inspirasjon og glede for meg i hverdagen.  Tusen takk til disse fem som deler både hjem og hverdagen sin med oss!


Tusen takk igjen kjære Miriam for den flotte Awarden!

Idag har jeg vært i byn å kjøpt hobbysaker og diverse ting til hobbykvelden jeg skal ha med gode venninner i helgen. Da skal det lages såper og fuglehus, bokstaver skal tapeseres og diverse andre godsaker skal ta form. Gleder meg!!

Håper alle får en herlig avslappende kveld!

Klem fra Elizabeth




tirsdag 15. mars 2011

Den perfekte husmor og kone

det er ikke meg....! Er smittet av en kraftig tiltaksløshet og mangel på energi for tiden. Ser rundt meg på alt jeg burde gjøre og alle mine prosjekter som jeg burde begynne med, men jeg orker ingenting. Dvs jeg hadde meg en liten runde i butikkene igår og greide kjøpe inn nytt dusjhode. Vi har vært uten i 4!? uker og hver dusj har følt som å stå under en høytrykkspyler. Jeg fikk til og med somlet meg til å kjøpe lampe til stuen. Den er alt for mørk og blir nå bare lyst opp av en liten 25 watts lyspære. Når dusjhodet og lampen kommer opp er et helt annet spørsmål. Kjøpte til og med inn noen blomster og blomsterløker for å lysne litt opp hjemme. Har slitt med virus i mange mnd nå og det ser ikke ut som det har tenkt forlate kroppen min på en stund. så imorgen blir det rett og slett nye tider. Røyken skal stumpes, kroppen skal beveges mer og det som kommer inn i kroppen som mat skal vurderes nøye. 2 uker til vi reiser til syden og det ser jeg frem til med stoooor glede! To uker med strand, sol, varme og avslapping blir godt for kropp og sjel.

For å illustrere hvor lite energi jeg har legger jeg ved et bilde av soverommet vårt. Vi skulle på fest sist fredag og jeg fant ikke det klesplagget jeg ville ha. Resultatet ble at i irritasjon (raseri!) og i desperat leting rev jeg ut absolutt alle klærene fra skapet og der ligger de ennå... Nesten en uke senere har jeg fremdeles ikke ryddet opp og jeg har heller ingen umiddelbar plan å gjøre det heller. Sengegavlen som står ved siden av skulle vært kastet for 6 uker siden og på sengen orket jeg ikke ta på lakenet skikkelig. Har dere lyst å sove her eller?

Legger og med et bilde av skapet til min mann. Han rydder det helt selv og han liker ikke at jeg legger inn klærene hans i skapet for det blir "rot i systemet".  Tshh. Kanskje han får begynne vaske klærene selv og!

Elles ble det jo litt koselig med blomster og løker i hus. Gleder meg over å se ting som spirer og gro. Har kjøpt meg nytt spisebord fra finn som jeg elsker. Skal legge ut bilder når jeg tar noen. Stikkord: Gammel spisebordbunn med buede bein med en gammel skipsdør på toppen med glassplate på. Kan se litt av det under blomsterløkene på bildet under. Veldig fint!





Ellers ble det absolutt ingen oppussing av rokokkostol og sofa som jeg sa sist. Etter bursdagsfesten på fredagen brukte jeg resten av helgen til å pleie den gamle kroppen min. ;)

Håper alle får en strålende fin uke med masse energi og tiltakslyst!

Klem fra Elizabeth

fredag 11. mars 2011

Snø, en hund med løpetid og barnerom

Himmelen har igjen åpnet seg på Valle og snø faller ned. Kjenner jeg er rimelig lei snø, slaps, is og kulde for tiden. For ikke snakke om hvor lei jeg er hunden min som har løpetid og har laget pipelyder 24 timer i døgnet i 5 dager nå. OG vi ligger alle med forkjølelse hjemme, så akkurat idag er ikke humøret på topp.

Idag legger jeg ved noen bilder av rommet til Tristan. Han nærmer seg 3 år nå og jeg har lovet ham helt nytt StorGuttRom når han blir bleiefri. Akkurat det viser seg å være en ganske så stor utfordring for gutten min, så er ikke helt sikker på når det blir nye farger og møbler på rommet. Må nesten holde avtalen vår og ikke la min egen lyst til oppussing gå forann.. hehe.. Neste gang blir det nok litt røffere møbler og tøffere farger på veggene. Det blir ingen bilder av hele rommet for jeg har rett og slett slurvet litt med vaskingen i det siste.. ;)






Denne bilen fikk han av Bestefar til 1-årsdagen og er en av hans kjæreste 
eiendeler. Denne blir nok med ham en lang lang stund fremover. Den er så flott at man 
kan ha den som pynt også!


Denne bamsen fikk han av Bestefar og Bestemor til fødselen. Han klarer ikke 
sove uten denne bamsen. Den er kjøpt i en liten butikk i Danmark på et
opphørssalg. Den er håndlaget og lages desverre ikke lenger.



Oppi denne bilkassen (egentlig en sparebøsse) gjemmer han smokkene 
og kosekluten hver gang han står opp for at ingen skal ta dem. 
I sommer skal vi til Akvariet og gi smokkene til Carpene!



Dette huset bygde jeg til Tristan sin 1-årsdag. Det sto først ute i hagen, men 
siden huset ikke er helt vanntett tok vi det inn i spisestuen. Tristan sitt
lekekjøkken er inni og han stortrives med å leke med det.



I kveld skal vi pusse opp og trekke om en rokokko sofa og en rokokko stol som jeg var så heldig å få tak i nesten gratis på Finn.no. Bilder kommer senere!

Håper alle får en stålende helg!

Klem fra Elizabeth