fredag 29. april 2011

Det er vår!

Nå har våren helt klart satt inn i Bergen. Solen skinner, fuglene synger og livet føles med ett så utrolig mye lettere. Er helt utrolig hva denne store, gule og varme tingen kan gjøre for sjelen. Jeg elsker solen! Vi er nesten ferdig utenfor. Terassene er beiset, hagemøblene er kommet opp og noen nye planter og blomster er flyttet inn i nye potter. Det gjenstår litt pynting og diverse så oversiktbilder får komme på neste innlegg.  Har store planer om å bli ferdig i helgen!





 

                                           Da jeg var på Plantasjen sist måtte bare denne vrihasselen
                                           bli med meg hjem. Har allerede store planer om hvordan
                                           den skal pyntes til diverse årstider. Krysser bare fingrene
                                           på at den overlever her hos meg. Det er det ikke alt som gjør nemlig!


                                            Disse to stolene og mitt nye akkurat hjemmelagede bord står
                                            utenfor hoveddøren så jeg kan sitte å se etter Tristan når han er
                                            på lekeplassen rett ved siden av


                                              Står igjen noen påskeliljer som faktisk har vist seg å tåle
                                              endel røff behandling og forsøk på å bli tatt knekken på.
                                             (er utrolig lei gult nå!) Så disse har absolutt gjort seg fortjent
                                              til å bli litt lenger.


Imorgen har vi invitert gode naboer og venner på chillidampede blåskjell, hjemmelaget foccacia og bakt urtebrød med parmesan. Det blir selvsagt servert god hvitvin i solen også.  Vi har barnevakt hele helgen, og etter 4 uke hjemme med Tristan må jeg si at denne helgen skal bli herlig. Elsker Tristan over alt på jord, men nå kjenner jeg at jeg trenger litt tid for meg selv. Dette blir en fantastisk helg!

Ønsker alle en strålende helg!

Klem fra Elizabeth

mandag 25. april 2011

Påsken 2011

Da nærmer påsken seg over for vår del. Er akkurat kommet hjem fra koselige dager på Mjølfjell der både store og små koste seg med god mat, spill (som såvidt endte bra) og påskerenn. Til og med påskeharen kom på besøk i skiløypen nedenfor hytten. Legger ved et lite bildekalas av påskepynten her hjemme og noen bilder fra Mjølfjell.






                                               I fuglehuset har noen påskeegg flyttet inn før det kommer
                                               noe annet som skal bo her.







Meg og Tristan hadde malt oss i ansiktet til 
påskerennet og til vi skulle møte påskeharen!
                                              
                                    
                                            Påskeharen kommer hvert eneste år, og går hele skiløypen
                                           langs hyttene med ett stoooort påskeegg med masse snop på slep!
 
 
                                                 Påskeharen måtte få en stor klem av mamma også!


                                            Veldig sliten etter en lang dag ute i snøen med lek og moro


                                            Første gang min mann er med i påskerennet iår. Han tok litt
                                            feil løype i begynnelsen. (begynte ved barnestarten, som han
                                            selvsagt ikke fikk plass under)


                                                                        Oi oi oi går dette bra?


                                                            Her blir man premiert for beste fall også, så
                                                            dette var helt med vilje!... hehe



Håper alle har hatt en avslappende og fin påske! Her hjemme skal jeg begynne vaske terrassene, få på nytt lag beis og sette ut hagemøblene. Så blir det vel litt planting av nye blomster og prøve få opp litt pynt på veggene utenfor.

Påskeklem fra Elizabeth

fredag 22. april 2011

Påske, hyttekos og ryggskade!


Jeg har ikke blogget så mye i det siste pga vi har hatt det utrolig travelt etter vi kom hjem fra syden.  Mistet en høyt elsket svigermorfar når vi var i Bahia Feliz, så var i begravelse onsdag før vi reiste direkte opp på hytten på Mjølfjell. Her er været strålende og akkurat nå er alle utenom meg på langtur på fjellet. Vi var på betasuppefest hos en hyttenabo igår og da vi skulle gå ned igjen fra hytten gikk det helt galt. Veien ned endte i noen tømmerstokker som hadde blitt såpeglatte etter snøsmelting, jeg kom bærende på Tristan og da jeg tok ett skritt ut på stokken forsvant bena under meg. Gjorde alt jeg kunne for å beskytte Tristan for fallet, så hadde ingen armer å ta meg for med, så jeg gikk med hodet og ryggen rett i bakken. De hadde visst hørt smellet helt opp i hytten og jeg svartnet litt rett etter fallet. Tristan gikk det helt fint med (Heldigvis!), han landet mykt og godt på meg. Jeg derimot greier nesten ikke bevege meg og er rimelig sikker på jeg har ødelagt noe i ryggen. Smerten skyter fra skulderbladet og nedover ved den minste bevegelse, så resten av påsken blir i hytteveggen i solen. For all del, er jo deilig med en hytte for seg selv med boklesing og kakao. Krysser fingrene for at smerten blir bedre etterhvert. 

Legger ved et bilde av vår flotte hytte. Er ikke så lenge siden vi bygde den, og familien bruker den så ofte vi kan. Her er det plass til både store og små, og turmulighetene er uendelige!




Ellers blir påsken brukt til å spise alvorlige mengder god mat og snop. Hyttemesterskap yatzy og i diverse kortspill og kos kos kos. Her i min familie tror jeg vi kan trygt si at vi verken er gode tapere eller gode vinnere. Her kan vi bli pissesur hvis man taper (og være sur i lang lang tid) og vi er minst like dårlige vinnere (med diverse seiersrop og danser). Så disse spillene er alltid en risikosport i familien Houge. Man er aldri helt sikker på om man kan gjenopprette husfreden etterpå og det har faktisk skjedd at påsketuren har blitt litt kortere. Eneste som tar vinn og tap med like godt humør er min mann. Ihvertfall er en av oss normal! ;)

Ønsker alle en strålende påskeferie!

Stor påskeklem fra Elizabeth

lørdag 16. april 2011

Home sweet home!

Da er det snart klart for avreise hjem igjen til vakre Norge. Har vært stille på bloggfronten rett og slett for det har vært for travelt og varmt, så jeg har ikke hatt noe overskudd til å skrive noe som helst. Men jammen har vi kost oss! Var på shopping igår og til min manns STORE fortvilelse endte jeg opp med å kjøpe diverse ting fra Zara Home som absolutt ikke går inn i noen koffert. Han så meg meg som om jeg hadde mistet forstanden når jeg kom ut av butikken med poser som nesten var større enn meg selv. hehe. En av tingene jeg (forhåpentligvis) kommer hjem med idag er dette fantastiske fuglehuset.



Det var så nydelig der det sto og jeg kunne bare ikke gå fra det. Vet akkurat hvor det skal stå og hva jeg skal ha inni. Mine andre kjøp derfra skal jeg vise senere.

Ha en strålende lørdag alle sammen. Jeg gleder meg til å komme hjem og starte opp igjen med alle interiørprosjektene mine.

Klem fra Elizabeth

lørdag 9. april 2011

En uke er forbi

og en uke igjen i syden. Vi storkoser oss masse! Jeg har små vannblemmer over hele kroppen av varmen (som jeg alltid får og som klør klør klør!) og Tristan har soleksem over 90% av kroppen, men ellers har vi det kjempe fint. Mannen har blitt mørkebrun som alltid og ser bare flottere ut for hver dag. Det blir desverre ikke så mye tid for kos og ekteskapelige plikter/gleder, for mellom Tristan og Kari er det ikke mye tid til overs for oss to. Fy så travelt det er på ferie med barn. Det er kun den lille som har full oppmerksomhet hele tiden, og at vi i tillegg er på jobb tar resten av energien jeg har. Sovner omtrendt i det hodet treffer puten på kveldene og er absolutt ikke uthvilt om morgenene. Noen som sa avslapping? Nei, ferie har fått en annen mening etter barn, det er helt sikkert! ;) Det blir deilig å komme hjem å reise på hytten med mine foreldre og la de overta Tristan litt så vi får slappe av og ta igjen det tapte med hverandre. ;)

Idag er det Lørdag. Tenk 1 uke er gått allerede. Er sååå glad for at vi har en uke igjen, for er ikke klar for å reise hjem ennå. Men etter endte 14 dager tror jeg det blir godt å komme hjem til herlige Norge. Borte bra, men hjemme best er ihvertfall helt sant!





Håper alle får en strålende lørdag og at alle nyter helgen på best mulig måte!

Klem fra Elizabeth

fredag 8. april 2011

Den snille sterke bamsen

Det er ingen tvil om at Bamse er elsket av barn. Han trekker til seg unger som en magnet og til og med jeg ønsker klemme ham når jeg treffer ham.  Tristan begynte i Bamseklubben igår, og han stortrives! Nå var det endel startproblemer faktisk. Første gang vi leverte ham, nektet han å bli igjen og var rett og slett hysterisk når vi prøvde å gå. Grunnen var at Bamse var jo ikke der! Etter å ha forlatt stedet og falt til ro med at han er nok litt for liten for Bamseklubben, ombestemte han seg plutselig og ville tilbake. Han gikk inn døren, slengte et slengkyss og sa hadet. Nå etter dag to er det ingen tvil om at dette er noe han syns er skikkelig kjekt. Idag var til og med Bamse der og det ble tatt gruppebilde av Bamse og alle bamsebarna.





Beklager klagingen, men nå er det faktisk for varmt her nede. Jeg er sikker på kroppen min nærmer seg kokepunktet og jeg holder faktisk ikke ut å være ute i de varmeste timene. Jeg har alltid hatt litt problemer med varmen, og kan ikke reise til syden i de varmeste mnd, men det pleier da ikke være så varm på denne tiden..? Varmt er det ihvertfall! Veldig veldig varmt! 

Har alle det bra hjemme i Norge?

Jaja, det var dagens oppdatering. Nå er det noen timers pause mens lille gull sover, så middag og kveldsunderholdning før vi må pent i seng kl 23.  ;)

Ha en strålende dag alle sammen!

Klem fra Elizabeth

onsdag 6. april 2011

Det er sommer, det er sol og det

er onsdag! Det er utrolig hva litt sol og varme kan gjøre med sjelen. Så utrolig deilig det er med litt sommer. Vi storkoser oss både store og små. I går hadde Kari som vi jobber for bursdag, og hun ble feiret på alle måter. Bursdagsfrokost, fletter i håret og middagsfest etterfulgt av kveldsunderholdning. Når vi snakker om underholdningen på kveldene kan vi nok trygt si at den passe best for gutter og menn. Det er 3 vakre sexy damer som  opptrer på en serdeles utfordrende måte. Min mann sitter på første benk hver kveld, men den dårlige unnskydningen at han skal passe på Tristan som er fremme ved scenen. Jeg har ennå ikke fått "passe" på Tristan en eneste kveld, men på dagtid tilbyr han seg absolutt ikke å passe på ham på samme måte. ;) Så det er nok noe annet som frister der fremme på scenen og det er nok hun med det lyse håret. ;) Han ser nemlig ikke rett frem på scenen, men blikket går alltid til den ene siden der hun står. Nå skal det sies at de er faktisk ganske flinke og jeg kjenner jeg liker underholdningen godt jeg også, og selv jeg syns hun lyse er ganske så sexy. Så mannen skal få lov å se han! ;)




Idag har vi vært på market i San Fernando Der var det masse små boder som fristet med all verdens juggel og billige saker man egentlig ikke har lyst på. Jeg kjøpte meg faktisk ikke noe som helst. Fant ikke en eneste ting jeg kunne tenke meg. Oi, jeg begynner bli voksen..!?

Legger ved et bilde av en liten utfordring jeg har med håret mitt her nede. Håret mitt er egentlig ganske stritt og lett å ha med å gjøre, men her i syden er det helt ute av kontroll. Håret må enten i strikk eller rettes ut med rettetang. Håret suger til seg all fuktigheten og jeg blir seende ut som en sau som har fått kraftig støt hver eneste gang det tørker. Fint ikke sant? 



I morgen har mannen bursdag og Tristan skal begynne i bamseklubben. Har planlagt noe for mannen, men det tar vi senere siden han sikkert leser dette. Tristan skal gå i bamseklubben 5 dager på rad i to timer pr dag. Han gleder seg noe enormt! 




Ha en strålende dag!

Klem fra Elizabeth

mandag 4. april 2011

Som vi koser oss

her på Bahia Feliz! Dette er helt klart et barnehotell på alle måter. Alt er laget for at de små fantastiske skal ha en fin ferie og vi nyter alle aktiviteter som er. Her er det bamseklubb med aktiviteter hele dagen, minidisko hver kveld, eventyr og synging på scenen og alle er i seng til 23. Som livet forandrer seg etter man får barn gitt! Ingen lange sene kvelder med litt for mye å drikke og livlige samtaler med nabo leilighetene til tidlig på morgenen. Her er det barna som er i fokus, tidlig opp og tidlig i seng. Vi koser oss masse masse, men setter mer og mer pris på jenteturer og hytteturer med venner uten barn altså! Bare det å kunne gå på do alene er noe jeg nesten ikke husker hvordan var. ;)






Været er strålende! 28 grader og så mye vind at vi akkurat overlever varmen. Jammen er denne solen god etter den lange, våte og kalde vinteren vi har hatt.





Viva La Spania!

Klem fra Elizabeth

søndag 3. april 2011

Bahia Feliz!

Da er vi i Gran Canaria og vi skal nyte de neste to ukene med sol og varme. Vi krysser fingrene for skyfri himmel hver dag og at varmegradene tiner opp våre kalde kropper fra Norge. Det blir nok stille på bloggfronten en stund, for tar meg nok ikke tid til så mange oppdateringer fra syden, men skal prøve å få til ett eller to innlegg herfra. ;)

Nå skal bikinien på og jeg skal innta solstolen! Jippi!







Dagene skal brukes til bad, soling, barnedisko og mest sannsynelig alt for store mengder mat! Når vi kommer hjem bærer det rett på påskeferie på hytten en uke, så det er stor fare for at det blir en kraftig slankekur etter disse ukene! Har i tillegg sluttet å røyke, så kjenner kiloene tiltrekkes meg som lim for tiden.. hehe.. Jaja, DET problemet tar vi senere! Nå er det FERIE! :D
Ønsker alle noen strålende dager og håper værgudene er snille med alle i Norge også!

Stor ferieklem fra Elizabeth

lørdag 2. april 2011

Så heldig jeg er

som har fått min andre Award! Denne awarden fikk jeg av den flotte damen bak bloggen Lite og gammelt. TUSEN TAKK!! Til dere som ikke har vært innom bloggen hennes: ta dere en titt! Det er vel verdt det!



Med Awarden følger det med en utfordring. Jeg skal fortelle 8 ting om meg selv, og gi den videre til 5 blogger som har under 100 følgere. 

1. Jeg er vannvittig hissig! Jeg kan kan gå i flint rett som det er når ting irriterer meg, men heldigvis er det over ganske så kjapt. Jeg er en skorpion etter boken!

2. Jeg HATER urettferdighet og syns det er utrolig mye av det både i min vanlige hverdagen og i resten av verden. 

3. Jeg skal begynne på sykepleien til høsten og har store planer om å bli intensivsykepleier på barneklinikken til slutt. Min lille fremtidsdrøm!

4. Etter noen glass med vin tar jeg helt av med singstar til naboenes store fortvilelse. OG jeg er helt overbevist om at jeg er den beste i verden til å synge!

5. Jeg er 31 år men føler meg fremdeles som 22. Jeg er helt sikker på at det har skjedd en feil i tellingen på ett eller annet tidspunk. De på min alder ser jo så mye eldre ut....... hehe

6. Jeg er utrolig glad i hunder. Har en Gordon Setter som jeg har hatt i 12 år nå og som har fulgt meg i tykt og tynt. Jeg elsker henne!!

7. Jeg har FLYSKREKK! Ikke sånn litt-redd-for-å-fly-flyskrekk, men skikkelig flyskrekk der jeg får pusteproblemer og gråteanfall når jeg letter. Hver gang! Alltid! Legen anbefaler heavy drugs, men det ser jeg rett og slett ikke poenget med. Heldigvis er skrekken som oftest der kun når jeg letter og under turbulens.  Og skal vi være helt ærlige: Fly faller ned og folk dør, og det er bingo hvem det er! Så den skrekken er faktisk veldig logisk når man tenker på det. De fleste alvorlige ulykkene skjer under take off.

8. Jeg er sta som få og lar ikke sånne idiotiske ting som flyskrekk ødelegge gleden min over livet. Litt blind skrekk overlever jeg når jeg får 14 dager med sol og varme igjen. (Eller en jentetur med venninner)

Awarden vil jeg gi videre til:

1. Miriams Paradis

2. Anniken og mammas lille verden

3. Nord i bygdo

4. kiddså

5. Humlebolet

Alle disse fem er vel verdt både ett og flere besøk, så ta dere en titt innom og legg igjen noen spor etter dere.

Tusen takk igjen for Awarden!


Ha en strålende lørdagskveld!

Klem fra Elizabeth

fredag 1. april 2011

Den O store pakkedagen

Da er nesten all pakking ferdig og det er en liten familie som alle gleder seg til morgendagen. Flyet går kl 0900 imorgen, så det blir nok tidlig i seng for at vi skal være opplagt til den lange reisen. Gruer meg alltid hver eneste gang vi skal ut å reise, for syns de reisedagene er rett og slett tortur. Selv om Tristan alltid er en engel og turen som oftest går helt fint, tar alt så uendelig lang tid. Når man endelig kommer seg ut av flyplassen i syden er det for varmt og klærene som man reiste i passer ikke, og man er sure, sultne og tørste. Pluss at jeg alltid er så røykesyk at man skal ikke se bort i fra det er grunnen til at jeg synes reisedagene er så slitsomme. Min mann syns alltid det går helt fint og Tristan klager nesten aldri, så kanskje det er jeg som er problemet..... Blir spennende å se om det blir anderledes denne gangen når jeg ikke røyker!

Lurer på hva jeg skal gjøre med alle blomstene mine? Tror jeg må gi de inn til en av naboene for at noen skal få glede av dem mens vi er borte.











Ønsker alle en flott fredagskveld og en strålende helg!

Klem fra Elizabeth