fredag 27. mai 2011

Hvil i fred min beste venn

Dagen idag har vært helt grusom. Etter noen dager med en hund som ikke var i form, tok jeg henne med til dyrelegen. Der ble det konstatert kreft, hjertefeil og en uhelbredelig hofte. Zica hadde det ikke noe godt og jeg tok den verste beslutningen jeg noen gang har tatt. Zica døde i armene mine kl 16 idag og akkurat nå vet jeg ikke hvordan sorgen skal bli lettere. Håper du har det bedre nå! Kommer aldri til å glemme deg. Tusen takk for 12 fantastiske år! Du har gitt meg 12 år med ubetinget kjærlighet, trøst, støtte og evig vennskap!









Den lille vimpelfabrikken!

For noen uker siden datt jeg innom bloggen til Guttemamma og deretter inn på hennes lille butikk Den lille vimpelfabrikken. Her var det vimpler i alle farger og mønstre. Jeg falt helt for en av variasjonene, kombinasjon 15- Stjernevimpel blå. Jeg tenkte faktisk når jeg bestilte dem at sånne kunne jeg vel laget selv, men jeg tok feil. Ingen sjanse at jeg hadde laget dem så flotte! De kom i posten akkurat på lovet tid til en rimelig penge, og jeg er SUPERFORNØYD!!!! Vimpelrekken kommer til å passe perfekt på Tristan sitt nye rom og jeg gleder meg til å henge de opp. Kan anbefale denne lille nettbutikken på det varmeste. 
Ha du lyst å besøke Den lille vimpelfabrikken kan du gjøre det HER.









Ps: Dere har kanskje merket at det ikke har kommet flere røykeslutt innlegg? Jeg begynte desverre å røyke igjen i Spania. Flaut å innrømme, men viljestyrken var ikke god nok. Ingen umiddelbare planer om en ny røkestopp, men stopp blir det til slutt om forhåpentligvis ikke så alt for lenge. Etter neste graviditet skal jeg ihvertfall ikke være så dum og begynne igjen!!


Ha en strålende fredag alle sammen!


Klem fra Elizabeth

torsdag 26. mai 2011

Nå er det helg!

I hvertfall for meg! :) Jeg har fri helt til mandag og det er bare helt fantastisk! Har sikkert hundre planer for helgen både når det gjelder oppussing og familie, så vi får nesten se hvor mye som faktisk blir utført. Mannen har vært sååå flink og lagt ferdig terrassebordene i Atriumet igår. Nå er det bare vask, maling av kledning, spraying av stige, beising av terassebordene og dekorering som gjenstår. Siden mannen ble ferdig med Atriumet vårt igår, har han lagt terrassebord i Atriumet til våre herlige naboer i dag. Flinke mannen!




Tristan blir 3 år i juli og da har vi planlagt at han skal komme hjem til nytt rom. Den siste tiden har jeg kjøpt inn litt og litt som skal få plass i rommet hans når det er ferdig. Alt er egentlig nytt der, både gulv og vegger er allerede pusset opp, men nå er det på tide med litt nye møbler og farge på veggene. Har allerede kjøpt maling.  Fargen på rommet blir blå/grå. Skal male i to forskjellige farger. Ene er litt mer grå, og den andre er litt mer blå. Skikkelig gutterom!

                                                                    Bilde er lånt fra Scanox


Det blir kjøpt noe nytt omtrendt hver dag, så nå er nesten alt klart. Kan ikke vente til å overraske gutten min med nytt rom med alle disse flotte tingene. Har seng, kommode, nattbord og hylller og diverse pynt. Eneste som mangler er klesskapet. Greier ikke bestemme meg for hvilket jeg vil ha.
Dette er hva som har blitt med meg hjem de siste dagene:


Tøffe knagger til store gutten


Postkasse må man ha!


                                                               Den største hyllen skal brukes som nattbord, 
                                                               de andre tre skal på veggen


Etter tips fra en blogger har jeg laget disse tre bildene som skal på veggen hans. På Wordle kan man lage disse i alle mulige farger og varianter. Du velger selv hvilken og hvor mange ord du vil ha med. 




                                                                


Nå skal resten av kvelden nytes med en bloggrunde før det endelig blir tid til litt søvn. Vil også si velkommen til nye følgere! Hele 30 følgere har det blitt! Veldig glad for det! :)

Klem fra Elizabeth



onsdag 25. mai 2011

Prosjekt Atrium

Endelig begynner Atriumet å nærme seg ferdig. De blytunge steinene er fjernet og er båret ned to etg. Jord og steiner er kastet og duken er spylt. Nå begynner mannen med å legge ramme og terrassebord. Når det blir ferdig skal det vaskes, beises og kledningen males. Så blir det tid for pynting og planting. Jeg har bestemt meg for å kjøpe et magnolia tre som jeg skal ha i en stor potte her inne. Skal også ha et lite bord og to stoler og noen lykter her. Jeg kan si med sikkerhet at utenom pyntingen så har jeg ikke og kommer nok heller ikke til å bidra med noen som helst.





Skal legge ut bilder av det ferdige resultatet. Og av alle mine andre prosjekter når de endelig blir ferdige. ;)

Nærmer seg helg og jeg ser frem til frihelg med stoooor glede. Helgen skal brukes til avslapping og sosialt selskap. Skal dere noe gøy i helgen?




Ha en strålende dag!



Klem fra Elizabeth

tirsdag 24. mai 2011

Jeg fant jeg fant!

Denne vakre gamle dragebenken fant jeg på Fretex idag og jeg forelsket meg helt! Den sto til 2000kr og det var 50% rabatt på den, men jeg greide i tillegg å prute den ned til 400kr! Gitt vekk syns jeg! Treet skal beholde sin nydelige farge, men den skal få nytt stoff og litt pleie. Min far samler på dragehodemøbler, og hvis den faller i smak hos ham, så skal han få den. 







Jeg elsker sånne gamle ting som har lang historie og som ingen vet hvor har vært. Jeg er blitt så glad i både Fretex og Finn den siste tiden og føler jeg finner skatter rundt hvert hjørne. Problemet er vel at før jeg begynner med å pusse opp alle disse tingene og plassere de rundt om i huset (eller selge), så har jeg ikke plass til mer! Faktisk ingenting mer. Null nada niks! ;)




Ha en strålende kveld alle mine kjære lesere! Setter masse pris på alle som gidder lese bloggen min og de herlige kommentarene!



Klem fra Elizabeth

mandag 23. mai 2011

Så mye å gjøre, så liten tid!

beveger meg ut på isen og viser dere soverom nr 3. Dette var et flott gjesterom i lyse farger, med den deilige sengen og flotte møbler. Nå har alle prosjektene mine flyttet inn og det ser ikke ut som vi kan ha gjester på en stund. Vi har faktisk hatt overnattings gjester noen ganger, og de har pent måtte ligge på sofaen. Rommet har sett sånn ut de siste 6 mnd. Det er kun møblene som innimellom byttes ut. Nå bor det en rokokko sofa og to rokokko stoler der som jeg skal male og trekke om. I tillegg er rommet okkupert av to skuvsenger som skulle vært ferdig malt for lenge siden. Det som ligger oppå sofen er hundekurven til hunden min. Hun har to stk, og før vi hadde fest for noen mnd siden bar jeg den inn på rommet og siden har den lagt der.. Istedenfor å hente den opp igjen, bærer vi den andre kurven opp og ned fra soverommet. Snakk om giddaløshet!










Den ene sengen skal altså selges, men den andre skal bli grå-blå og bli pyntet med disse flotte veggordene. Den som skal selges skal få litt pynt den og.. ;) Vidunderlig & elsket skal stå på de begge.

Det er ikke mye tiltak i meg for tiden. Jeg lover meg selv hver kveld at imorgen skal jeg begynne, men jeg er så utslitt for tiden at jeg ikke orker noe særlig mer enn absolutt nødvendig.  Men imorgen skal jeg begynne.... ;)




Ha en strålende kveld alle sammen!




Klem fra Elizabeth

søndag 22. mai 2011

Ååå som jeg trenger lengre fri..


Det har vært utrolig stille på bloggen for tiden. Jeg er enda ikke i slag og er rimelig utslitt for tiden. Det er faktisk et ork bare å stå opp av sengen, og jeg pleier være det totalt motsatte. Vanligvis har jeg alt for mye energi og trenger ikke mye søvn for å fungere, men nå har tydeligvis kroppen sagt stopp. Vet ikke helt hva som feiler meg, men forhåpentligvis gir alle prøvene som jeg har tatt noen svar. Har hatt en rolig helg med null oppussing og omtrendt bare avslapping. 

Lørdag var det bare kos med familien, og jeg hadde en deilig biffmiddag med min kjære før jeg sovnet på sofaen kl 20!? Idag var vi i bursdagsbesøk til nabojenten Simone som ble hele 5 år! Kjempe koselig besøk med alt for mye kaker, muffins og pølser. Kjenner jeg kunne trengt noe uker med søvn til før hverdagen begynner igjen.

Trollhasselen min har fått litt ny pynt denne helgen. Jeg bare elsker trollhasselen min! Jeg blir glad hver eneste gang jeg ser bort på den, og syns det er utrolig hva en liten grein kan gjøre i et rom. Den er så vakker!










Håper dere alle har hatt en flott helg, og ønsker dere en strålende uke som kommer.



Klem fra Elizabeth

søndag 15. mai 2011

Helgen nærmer seg over

og jeg er absolutt ikke uthvilt på noen som helst måte. Har vært stille på bloggen i det siste, for her i huset har vi alle tre vært syke. Vi trodde først småen hadde vannkopper (siden halvparten av barna i barnehagen har det), men det viste seg å være et virus som har slått oss ut på tre forskjellige måter. Mannen har hatt feber og kraftig halsbetennelse og går på antibiotika. Jeg fikk feber og kraftig hoste som utviklet seg til bronkitt. Tristan hadde feber i kun en dag og har vært fullstendig frisk etterpå. Har ikke orket å gjøre noe som helst denne uken utenom akkurat det jeg måtte. På fredag var vi på blåtur med jobben. Vi hadde egentlig avlyst pga sykdom, men når fredagen kom tok rett og slett lysten over for fornuften. Jeg er utrolig glad for at vi ble med, for det var kjempe gøy!! Men fy søren så utslitt jeg var dagen etter! Vi endte opp på et nydelig sted ved Aboreet i Bergen. Kan anbefales på det sterkeste å leie dette stedet, for det var fantastisk. Blir det flere bryllup på meg, så er dette stedet jeg skal feire det på. ;)



På lørdag fikk vi endelig kjøpt og betalt for ny sofa! JIPPI! Dette er min absolutt drømmesofa og jeg er så utrolig glad for at den blir min om noen uker. Jeg fikk til og med kjøpt inn noen meter ekstra stoff så jeg skal trekke om spisestolene og en gammel rokokko lenestol i samme stoffet. Dette er en laaang 4-seter sofa fra Living, og den er sååå god å sitte i. Vi har en forholdsvis ny sofa fra før av (3år), men pga av hjørneløsningen på sofaen passer den bare ikke inn i stuen på vårt nye hus. I tillegg er den gamle sofen svart, og passer heller ikke inn med interiøret her hjemme. Har allerede funnet en kjøper til min gamle sofa og trekker man fra det jeg selger den for, føler jeg at denne nye sofaen blir nesten gratis... hihi



For et par uker siden kjøpte vi denne gamle dobbeldøren. Min mann kjørte helt til Oslo for å hente den for oss. Den er over hundre år gammel og skal plasseres mellom stue og spisestue. De pleier å være skikkelig dyre, men plutselig så jeg en annonnse på finn, der noen skulle gi bort denne vakre døren. Den skal pusses opp og få seg noen malerstrøk, men jeg vil den skal beholde sitt gamle preg så mye som mulig. Problemet er at vi enda ikke er helt sikre på om den passer inn i stedet der den var tenkt. Døren er hele 220 cm høy og 130cm bred. Pluss karmer! Men jeg skal få den inn altså! 




Har dere hatt en fin helg? Noen som har gjort noe spennende? (evt noe galskap som å kjøre 100 mil for å hente en dum dør?)

Nå skal jeg bare slappe av med en god film og prøve å bli helt frisk igjen til 17 mai. Jeg har en mistanke om at vannkoppene kommer her også til slutt. Det er jo veldig smittsomt, så oddsen for at Tristan har blitt smittet er nok ganske stor. Litt kjipt at de kommer mest sannsynlig på meg også da, for jeg har ikke hatt vannkopper før!? Får bare håpe de kan holde seg vekke til onsdag!

Klem fra Elizabeth

mandag 9. mai 2011

For en strålende dag

det har vært i Bergen idag! Vi har hatt hele 26,7 grader og skyfri himmel. Dagen ble brukt til å fjerne alle steinhellene fra terrasse nr 2 (de er ca 30 år gamle og stygge!), pusset ned to gamle skuvsenger som jeg var så heldig å få tak i omtrendt gratis, og omtrekning av to gamle stoler.  Vi skal legge ned terassebord istedenfor steinheller og endelig få brukt det lille uterommet vi har midt i huset. Den ene sengen skal bli hvit og selges, men den andre skal bli grå og bli Tristan sin. Stolene er noe jeg også fant i en gammel kjeller og skal også selges.

I ettermiddag har vi grillet og sittet ute på lekeplassen med en haug med naboer og nabobarn til langt på kveld og bare kost oss.  For en Flott dag!! Håper det blir mange av disse deilige varme dagene i sommer!






Imorgen skal sengene få seg et strøk maling og så skal jeg legge ut bilder av dem når jeg er ferdige. Nå venter min mann utålmodig på at jeg skal bli ferdig med bloggingen så vi kan se en film han har såååå lyst å se. Er litt vel seint på kvelden for å se film syns jeg, men hva gjør man ikke for kjærligheten?

Har noen andre gjort noe spennende eller kjekt idag?

Klem fra Elizabeth

fredag 6. mai 2011

Fredagskos!

Da var det fredag og jeg tenker det er mange som skal nyte fridagene i helgen med kos og lek. Her blir det ikke så mye fri siden jeg har jobbehelg denne helgen, men jeg har hatt fri i to dager nå og det har vært sååå deilig! Min mann er i Oslo, så jeg har vært alenemamma de siste dagene, Tristan har vært hjemme fra barnehagen og vi har hatt masse gøy fra morgen til kveld. Vært i middagsbesøk hos mine foreldre, vært på kaffebesøk hos min bestemor og på besøk til min svigermormor. Travle dager og jeg kjenner jeg virkelig setter pris på min fantastiske ektemann på sånne dager. Han er rett og slett unik og jeg er godt fornøyd med valget mitt! ;) Blir godt å få han hjem ikveld. Det er ikke det samme når han ikke er i nærheten. Rart hvor avhengig man blir av sin andre halvdel...

Nå er Tristan i seng, huset er nesten vasket og jeg skal nyte kvelden med litt rødvin, sørlandschips og en bloggrunde. (Og jeg er fullstendig klar over at jeg drikker rødvin i et hvitvinsglass, og at glasset er litt fullere enn normalt...)





Har forresten endelig greid å få meg en putekurv til alle sofaputene mine. Vanligvis har ikke putene så lang levetid hos meg, for mellom en skitten hund og to gutter som er omtrendt like grisete som hunden er det nesten umulig å vaske alle flekkene av trekkene. Så endelig skal de få en plass de kan være trygge. Ihvertfall til jeg er sikker på at de er rene og pene på hender og bein alle tre!  Den ser ikke så stor ut på bildet, men kurven er faktisk enorm.


                               Har visst flyttet inn et nytt fuglehus. Min mann forstår ikke hva jeg skal med
                               de, og helt ærlig så forstår jeg ikke det heller. Jeg greide bare ikke la være
                               å kjøpe det fra blomsterbutikken idag......



Ser jeg har fått endel nye følgere de siste dagene. Velkommen skal dere være! Setter utrolig stor pris på at noen gidder lese bloggen min, og blir veldig glad hver eneste gang jeg ser en ny følger eller kommentar.

Ha en strålende helg alle sammen!

Klem fra Elizabeth

Ps: Bilder av syskapet må vente noen dager, for jeg har rett og slett ikke giddet å gjøre noe som helst av prosjekter idag eller igår...

onsdag 4. mai 2011

Gammelt blir nytt!

Har hatt et lite prosjekt gående de siste to dagene. Fant et flott lite skap på gies bort på Finn.no. Jeg kjørte straks ned for å hente det for å være sikker på at det ble mitt. Jeg tror damen som gav det bort tenkte at jeg måtte mangle noe i hodet, da jeg allerede 30 minutter etter hun hadde lagt annonsen ut, kom på døren hennes. Hun sto og så på meg med store øyne da jeg febrilsk prøvde stappe det inn i min lille bil. "Dette skapet får aldri plass der!". Joda det får det! Det trenger bare litt hardhendt kjærlighet og en som nekter gi opp før alle dørene går igjen. Og plass fikk det! Med god margin! Jeg har da hentet møbler før!? ;)

Vel hjemme var det bare til å finne frem malingskosten og gi det noen strøk hvitmaling. Det var hvitt utenpå så der trengte det bare ett lag bengallakk, men inni måtte det noen strøk til for å dekke alt av treverk. Etter malingen var på plass var det frem med skrujernet, fjerne låsene og sette på de vakreste knottene jeg har sett. Jeg fant disse hjortehodene i en butikk forleden dag og jeg bare måtte kjøpe med meg noen. Jeg er super fornøyd med resultatet!

Hva syns dere?









I morgen skal jeg begynne på et gammelt syskap som jeg fikk tak i fra nøyaktig samme sted som skapet over. Et herlig gammelt skap som skal males og tapeseres før min nyinnkjøpte symaskin skal få plass. Det er et lite skap som når man feller ned døren blir et bord/skrivepult. Akkurat nå er det skikkelig stygt, men jeg tror det blir kjempe bra til slutt! Jeg tenkte at kanskje Tristan skal få ha det som skrivepult seinere for dette er helt perfekt til små rom, der gulvplass er viktig!

Ønsker alle en strålende kveld. Vil også si velkommen til nye følgere, og tusen tusen takk for alle koselige kommentarer! Det setter jeg utrolig stor pris på!

Klem fra Elizabeth