fredag 25. mars 2011

Nytt spisebord og spisestoler

er kommet på plass! Endelig! Har de siste dagene pusset opp og trukket om 6 spisestoler, og resultatet ble kjempe fint syns jeg. Det er 4 vanlige stoler og 2 konge/dronning stoler med armlener. Jeg bare elsker disse stolene! Stolene var faktisk ganske greie å male og enda lettere var det å trekke de om. Bordet har jeg hatt en liten stund og har vært veldig fornøyd med, men nå er jeg litt usikker på om jeg skal beholde dette bordet eller pusse opp og beholde det bordet som egentlig følger med stolene. Dette bordet er litt høyere enn vanlige spisebord så vi blir sittende ganske lavt, og bordet som hører til stolene er nydelig!
Bordet jeg har nå er laget av nedre del av et gammelt eikebord, toppen er en gammel skipsdør, og glassplaten er bestilt fra Danmark for å passe døren. Syns bordet er skikkelig sjarmerende og kult!


Vi holder som sagt på å trekke om 6 andre stoler, men det prosjektet er ikke ferdig ennå. Jeg er ferdig med malingen, men det gjenstår en tidskrevende omtrekking.

Her er ihvertfall bilder av de "nye" stolene og det "nye" bordet:Har nå vært 5 døgn uten røyk, og det går ganske så greit. Bedre luktesans er riiiiiimelig irriterende til tider, og kan få noen anfall av sinnsyk røykesug som jeg ikke trodde var mulig å få. MEN å ikke klare å slutte er IKKE et alternativ. Eg klarer det jeg vil! Har faktisk belønnet meg selv med et glass rødvin hver kveld jeg ikke har røykt. Er nok noen som sikkert ikke syns det er så lurt, men jeg hører på fastlegen min som sier et glass rødvin hver dag er godt for helsen! Sånn E det bare! ;)


Håper alle får en strålende helg! 
Klem fra Elizabeth


PS: Tusen takk for alle kommentarer og jeg er veldig glad for nye følgere på bloggen min!


6 kommentarer:

 1. Stolene ble kjempeflotte!!! Likte veldig godt stoffet - hvor har du kjøpt det? Ser potensiale i noen putetrekk, bare jeg får tak i en symaskin ;)

  Rødvin er godt for kroppen!!! Og med en dag uten røyk fortjener du et glass!!!

  Klems Christine

  SvarSlett
 2. Hei og velkommen som følgjar hos meg :) Likte spisetova di kjempegodt! Har lagt meg til som følgjar hos deg.

  Nyt den nye veka!
  Klem Elin

  SvarSlett
 3. Så fint det ble og så flink du har vært :)
  Hold ut angående røykeslutt! ;)
  Heier på deg!
  Jeg var på loppemarked på Stangeland skole... elendig! Ja, ja er jo tidlig i sesongen enda, så kan bare gå en vei: oppover med kvailiteten på loppemarkedene hi, hi.
  Ha en fin uke.
  Klem

  SvarSlett
 4. Wow så flott det ble! Bordet ditt ble lekkert!

  SvarSlett
 5. Hei Elizabeth! Takk for kommentar i min blogg - og jeg ser jo at bordet er veldig likt det vi har! Har du malt det hvitt? Og de stolene du har til, som du har trukket om, er akkurat slike jeg har sett på finn.no og tenkt på å pusse opp, men jeg har ikke peiling på å trekke om møbler så jeg vet ikke hvor lurt det er å ta på seg set slik prosjekt.... Gjør du alt selv? Både omtrekking og malinga? Kjempestilig i hvert fall! Legger meg til som følger av bloggen din :)
  KLem, Hilde

  SvarSlett
 6. Hei igjen. :)

  Ja døren var litt rødbrun og passet ikke inn hos meg, så jeg malte bare ett lite strøk maling over. Den gamle døren skinner igjennom, men det røde er vekke.. ;) Jeg hadde ingen anelse på omtrekking eller noe for et par mnd siden, men så bare forsøkte jeg. Og de vanlige spisestuestolene og stoler med bare sete, er latterlig enkle å trekke om. Hvem som helst kan klare det. Trenger bare en stiftemaskin og limpistol fra clas ohlson. De har en sånn pakke der med begge tingene til litt 100-200kr. De er helt klart de beste eg har brukt. Stiftemaskinen er lilla og limpistolen grønn. Jeg har prøvd de dyrere versjonene, men de er helt ubrukelige. Har til og med begynt prøve meg på rokokkostoler, og til og med det var ikke så vanskelig. Tar litt tid, men man greier det absolutt med litt tålmodighet. :)

  De spisestuestolene brukte jeg toppen 2 timer på å stifte på nytt stoff. Det som tar lengst tid er kanskje å fjerne det gamle, men det er ikke alltid jeg gidd gjøre det. Kun hvis stoffet er ekkelt og tykt og skittent. På rokokkostolene bør man fjerne alt før man trekker om til nytt stoff..

  Velkommen som følger og tusen takk for kommentar!

  Klem

  SvarSlett