tirsdag 8. mars 2011

Fastelavensøndag

På søndag var det fastelaven som ble feiret som det skal. Jeg var i skogen å fant bjørkeris som meg og Tristan pyntet med fjær. Denne gangen ble det ikke så mange farger på fjærene (var Tristan som valgte ut fjær, og utvalget var ikke så bra så tett opp til fastelaven), men fint ble det!Mannen skulle lage fastelavensboller til svigermor, besten og Stian skulle komme på besøk på ettermiddagen. Hva den mannen har gjort med deigen er det ingen som vet. Han påstår at han har fulgt oppskriften til punkt og prikke. Jeg tipper han har bommet på mengde mel og drept gjæren med alt for varmt vann. Etter første heving var deigen like bløt som pannekakerøre, etter noen (litt mer enn noen!) dl mel ekstra ble de rullet ut og satt til etterheving. Her er det ferdige resultatet:


Heldigvis hadde jeg noen muffins i fryseren som ble raskt satt i ovnen under besøket, for bollene var rett og slett uspiselige.. Men flinke snille mannen som prøvde bake til familien sin! Han er vanligvis ganske så flink på kjøkkenet!

Idag har vi utrolig nok fri fra jobb begge to, og dagen skal brukes til å pusse opp en gammel skjenk og et spisebord. Legger ut bilder av det når vi er ferdige. 

Håper alle får en strålende dag!

Klem fra Elizabeth

7 kommentarer:

 1. Eg lo godt då eg såg "bolle-bildet" ;)
  Men han skal då ha for innsatsen!! :)

  Og ikkje minst så syns eg at fastelaven pynten blei riktig så fin! :D

  Ha ei fin veke vidare!
  Klem Miriam

  SvarSlett
 2. Hihihi håper det er lov å le litt av pannekakene...øh..sorry, mener bollene;) Men han skal ha for innsatsen da;) Mannen her hadde aldri tatt i en bolledeig;)

  Klem Lise

  SvarSlett
 3. Det er absolutt lov å le! ;) Lo ganske godt jeg og når disse kom på bordet, forkledd som boller med 5 cm krem inni og fullstendig dekket med melis på toppen så ingen kunne se hva som lå under.. Ingen som greide spise en eneste bolle, utenom svigermor som fremdeles påstår at sin kjære sønn lagde kjempe gode boller... hehe

  SvarSlett
 4. hahaha:p Tror du skal bake boller fremover, ellers må Morten øve mer:p Trodde jeg skulle daue av latter da jeg så bildet:p

  SvarSlett
 5. Hehe.. OG det er en ipod som ligger ved siden av.. En smal smal ipod.. Ikke en tykk iphone som noen kanskje tror. ;)

  SvarSlett
 6. Velkommen som følger inne hos meg :) Så hyggelig!

  For et nydelig fastelavens-ris! Og den bollen.. hihi.. stakkar mannen din - han skal jo ha for at han prøver! Mannen min gidder aldri bake boller ;)

  Nå er det straks helg. Håper du får en fin en!
  klem

  SvarSlett
 7. Hei!


  Så fin blogg du har :o)
  Jeg kommer garantert innom igjen:o)

  Ha en flott helg!


  Klem

  SvarSlett